Van je hobby je werk maken? Het kan! Yes, ik -Ruth Hanemaayer- mag, ik kan, ik doe en ik ga mijn droom van een eigen bedrijf in het mooiste vakgebied achterna. Het theater is daarbij mijn podium. Mijn reis in de theaterwereld is begonnen toen ik een jaar of zestien was. Van nature was ik een verlegen meisje, dat zich wel wilde laten zien, maar niet zo goed durfde. Ik ging van de middelbare school naar het vervolgonderwijs en daar gaven klasgenootjes en docenten mij te kennen dat ik aanleg had voor toneelspel: het zaadje was geplant. Theaterlessen bleken al snel helemaal mijn ding. Ik vond het heerlijk om mijzelf in verschillende personages te transformeren, karakters uit te diepen, maar ook om zelf toneelstukken te schrijven. Buiten schooltijd kreeg ik de mogelijkheid om op basisscholen kindermusicals te regisseren. Zo ben ik mijn verlegenheid aangegaan door te durven en ‘gewoon te doen’ en zo is mijn passie voor het theater ontstaan. Dat was toen, in het jaar 2000. Inmiddels zijn we 2023 en ruim 23 jaar aan ervaring verder. In die tijd ben ik naast regisseren en toneelstukken schrijven mij breder gaan ontwikkelen. Zo ben ik dramadocent aan het ROC Friese Poort geweest. Ook geef ik inmiddels al 12 jaar toneelles aan kinderen/jongeren in Dokkum en Feanwâlden. Ook geef ik dagelijks les op diverse basisscholen in de omstreken van Dokkum en scholen in het Speciaal Onderwijs in Friesland. Verder ben ik gediplomeerd trainingsacteur, gediplomeerd regisseur in het amateurtheater en verzorg ik het theater bij evenementen en sta ik open voor verzoeken die op mijn pad komen.

Ik werk graag samen met: Dineke Kaal- Fotografie, Rene Veffer-Techniek, Special Heroes, Muziekschool Opus 3 en Theatergroep Vet Cool