In samenwerking met PKN Feanwâlden heb ik in 2014 de musical Maria geregisseerd van de schrijvers Gerard van Amstel en Gerard van Midden. Een moderne vertolking waaraan veel eigen gemaakt beeld (film en foto), licht, en geluidseffecten zijn toegevoegd.

In maart 2014 hebben wij in Feanwalden de musical Maria opgevoerd onder regie van Ruth Hanemaayer. Ruth heeft eerst het script herschreven; ze heeft het bekende, eeuwenoude verhaal in een modern jasje gestoken met alle moderne technieken van tegenwoordig. Ze heeft het zo herschreven dat je het gevoel had, dat dit verhaal in ons eigen dorp heeft plaatsgevonden. Prachtig!
Ruth wist de eerst wat onzekere deelnemers zo te motiveren dat we tijdens de uitvoeringen als volleerde acteurs en zangers op het toneel stonden. Ze wist hoe ze ons moest enthousiasmeren, hoe ze er een hechte groep van moest maken en hoe we het beste uit ons zelf konden halen. Wat een talent heeft deze dame. Zo mooi! Door Ruth ben ik verder gegaan in het toneel en daar zal ik haar altijd dankbaar voor zijn.
Hester-Annet Lodewijks – Sijtsma, Musical Maria