Al vele jaren speel ik zelf met veel plezier bij theatergroep Vet Cool. Dit is een theatergroep die zelf bedachte toneelstukken op voert, die vooral geschreven zijn voor kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Ook het decor, licht en kleding is allemaal in eigen beheer. Ons meest recente stuk is “De Wolf met de Glazen Muil”, wat door mij is geschreven en gedeeltelijk is geregisseerd. We hebben dit stuk tot nog toe gespeeld in schouwburg De Harmonie in Leeuwarden, schouwburg De Lawei in Drachten en in “De Pleats” in Burgum.

Al vele jaren heb ik de eer om met Ruth Hanemaaijer toneel te spelen.
Ze is een ware inspiratiebron voor andere spelers. Schaamteloos zet ze verschillende karakters neer op een manier waar velen niet het lef voor hebben. Dit maakt haar een topspeler die een rol neerzet die je raakt, of je juist enorm in lachen uit laat barsten.
Al enige tijd heeft Ruth de rol van regisseur op zich genomen. Ze weet heel goed over te brengen hoe ze het stuk, al dan niet zelf geschreven, en personages in gedachten heeft. Ze staat daarbij ook open voor suggesties van de spelers zelf. Op deze manier krijgen wij als spelers het gevoel dat we het samen doen en Ruth daarbij de knopen doorhakt.
Wat Ruth bij ons, als jeugdtheatergezelschap, vooral kenmerkt is een flinke dosis humor. Ze heeft een groot inlevingvermogen in het kind. Waar wij ons focussen op het script, ziet Ruth openingen voor een leuke grap, een woordspeling of een extrinsiek personage.
Al met al is het elke week weer een feestje om bij elkaar te komen.
Ruth, bedankt voor je bijdrage aan ons jeugdtheatergroep ‘VetCool’!
Liefs, Véronique, Wolf met de glazen muil