Ik begon de decembermaand met die man met de mijter en die witte baard.
De jeugd van Improvisatiegroep Dokkum had samen met mij een sinterklaasstuk bedacht.
Dit hadden hun ouders en andere bekenden niet verwacht.
Een week van tevoren kregen de ouders een uitnodiging,

waarop de improvisatiegroep hen vrijdag 2 december ontving.
Wie was de nepsinterklaas nou?
Door te trekken aan de sinterklaasbaarden merkten ze het al gauw.

Op 7 december had improvisatiegroep Feanwâlden  een verlaat sinterklaasfeest.
Dit is ook bijzonder leuk geweest.
Hier onder andere zelfgemaakte cadeaus want sinterklaas was blut
en hij moest natuurlijk ook weer naar Spanje, da’s flut.

Op 16 december stond Dokkum in teken van de Charles Dickens markt. Beide improvisatiegroepen hadden hier een rol. Kleine zwervertjes maakten Dokkum onveilig onder leiding van een zwerver van toneelgroep Vet Cool uit Leeuwarden. De oliebollenkraam is leeg gesnoept door kleine en grote boeven. Eerst wel wat eng hoor, maar al snel schreeuwden de meesten luid om voor geld schoenen te willen poetsen. Daarnaast was er de prachtige zilveren kerststal, die goed werd bezocht.

Op 23 december had ik in winkelcentrum het Zaailand een etalagevoorstelling van de gierige Scrooge met theatergroep Vet Cool. A Christmas Carol. Door middel van 12 beelden in de etalage werd je meegenomen door dit verhaal.

Als slotstuk van 2016 was ik op 25 december -Eerste Kerstdag- onderdeel van een prachtige kerkdienst in de Baptistengemeente te Enkhuizen. Ik deed daar 4x een voorstelling als onderdeel van een Kerstdienst met zang, spel, toneel en creatief werken allemaal in het teken van Kerst.

Wat was december een prachtmaand en wat was heel 2016 een prachtig startjaar voor De Pionier Theatercreaties!

Ik heb al verschillende nieuwe dingen mogen creëren en ook 2017 heeft al uitdagende projecten voor mij in petto.

Welke dat zijn???? Houd de website in de gaten.

2017